Anders Carlberg förändrade liv. RIP

Idag när jag fikade med min man pratade vi om fd:relationer och jag berättade om mitt destruktiva beteende att vilja ”rädda män”
fryshuset_anders_carlberg_ute_350350x282_135671936
 
Efter att växt upp med diverse begränsade förutsättningar, sett en storebror gå bort i destruktiv missbruk, kriminalitet och annat jävligt. Har jag i min relation till killar velat ”rädda dom” jag har under min ungdom och äldre tonår dragits till killar som påmint om min bror. Det har varit en underlig jakt på att rädda det, som det jag då var för ung för att rädda i min bror. Dessutom är jag stora syster så björtjänster, konflikthantering och ta hänsyn till allas välbefinnande jagade länge mitt inre.
 
Jag glömmer aldrig en sommar i almedalen, minns inte om det var ett eller två år innan Andrs Carlberg gick bort, satt vi på en bänk i Visby och filosoferade om livet. Jag berättade då om min relation till män/killar och hur jag känner sånt stort ansvar för dom.
Han sa till slut lite kort som kan kunde vara ibland. ”Sluta med det där, det är det dummaste en tjej kan göra”
 
Det i kombination med lite annat gjorde att jag satte mig ner och gjorde en lista, en lista på vad exakt jag behövde i en relation, vilken typ, vad för personlighet och värderingar han skulle ha. Allt som avvek från listan skulle jag inte ens titta åt. Det var dags för mig som då hunnit bli 27 att göra upp en gång för alla med samvetet och ansvaret jag burit för in bror och värdera hur JAG ville leva mitt liv, Inte vart jag trodde min lojalitet låg, en bild om att livet skulle vara en kamp och en bild om att alltid kämpa underifrån, tog jag död på.
 
Jag tackar än idag Anders för de få orden och det gjorde att jag kunde se vilken otroligt bra man Peyman Sabet skulle bli för mig, han var trots allt låååååååångt ifrån de jag brukade fastna för. Tack gode gud!
 
Nu engagerar jag inte med mitt egna liv som verktyg utan en vilja att förändra de strukturer som leder till destruktivitet bland unga män och pojkar. Framförallt vill jag få unga tjejer att förstå att det inte är deras ansvar att stå pall och vara det friska i dessa killars liv. Låt oss förändra fler genom att inte utsätta våra egna kroppar för psykisk och fysisk misshandel utan vigda mansnormen istället, på strukturell nivå.