augusti 18, 2013

Referenser och media

 

Ottar om Heder:
”Från att som tonåring inte få bada eller umgås med killar, till att familjen tillsammans brutit sig loss från vissa hedersnormer. Banar Sabet berättar om sin uppväxt med vardagsheder i en norrländsk småstad.”

”Äntligen skriver någon om hur hederskultur präglar majoriteten av dom som lever i den: de som aldrig skulle bryta från sin familj och vars familj aldrig skulle mörda dom. En text som tillför viktig gråskala i en ofta alltför svartvit bild” / Kinga Sandén KIT frilansredaktör 

 

SVT Opinon om mångfald:

”Vi bör hitta metoder och konstant mäta och granska både offentliga och privata organisationer, eftersom vi har lagar som ska reglera att vi ser till kompetens snarare än hudfärg”.

Från att som tonåring inte få bada eller umgås med killar, till att familjen tillsammans brutit sig loss från vissa hedersnormer. Banar Sabet berättar om sin uppväxt med vardagsheder i en norrländsk småstad.

Amnesty press:
”Prata med oss, inte om oss”

DN om Feministisk stadsplanering:

Slitet, otryggt och dominerat av män. Så beskriver många kvinnor Husby centrum. När torget byggs om efter feministisk modell ska kvinnornas behov stå i fokus medan männen får flytta på sig.

Yle om feministisk stadsplanering:

”Och det är alltid ett kvinnoproblem med män koncentrerade i grupp – det spelar ingen roll om det är fotbollshuliganer eller arbetslösa killar i Husby.”

Unionen om pensionen: