Att ha värderingar och inte stå pall betyder ingenting.

Det är alltid så himla svårt att förklara för folk vad det är jag gör som mångfaldsstrateg. Jag landar mer och mer i att det handlar om att förstå sin samtid. Dvs inte påverka någon att multikultur eller förtryck osv finns. För även om jag  gör det så är mina ingångsvärden med en kund att just detta är grundläggande.

Anledningen till att jag, även om det inte synts här, reagerat så stark mot Åhlens reklam med luciabarnet är min otroliga frustration i just hur mångfaldsarbetet används av diverse företag. Självfallet är det rasisterna som bär det största ansvaret men också har vi som vill förbättra världen ett ansvar. Ett ansvar att inte stimulera polariseringen och ett ansvar att stå pall när ex rasister vill skapa en annan värld än den vi har.
Sverige är multikulti, Åhlens kunder är multikulti, de ser olika ut och handlar olika. Det kan vi som är medlemmar i företaget se när vi får hem medlemstidningar. I en tidning fick de som hade mörkare hudton en lektion i hur en kan sminka sig. Det innebär ju att Åhlens har sett att det finns olika typer av varor och vi bär dom olika. Samma sak kunde vi se med slöjan. Ni minns kampanjen de hade om nordiska färger och hade diverse kvinnor i kampanjen. Även den blev det en debatt om. Den debatten var iofs rätt så mild, men Åhlens stod pall och debatten kallande. Men denna gång var det ju ett barn och föräldrar har självfallet rätt att återkalla. Men Åhlens kunde snabbt krishanterat och lyft fram andra lucior. Det pågår en massiv kampanj alla varianter av människor visar upp sig som lucia. Det är dom som är kunder hos Åhlens. Det är dom Åhlens måste stärka.

Fel typ av antirasism kan slå hårdare mot målgruppen som utsätts för rasism och jag uppmuntrar alla som vill jobba inkluderande att tänka ett varv. Men också förstå sin samtid i att vi har ett gäng ( även om vi är fler) som strategiskt kan göra det till ett helvete för en att ha en värdegrund som lutar mot mänskliga rättigheter . Och ju mer man lyckas, ju hårdare blir tonen.

Mitt förra inlägg om Åhléns. 

0ae09c3001eebeb4e37ae61a3b33797f_980x0_c_85_ns_v4

Bild: #Jagärlucia kolla in den så blir livet lite ljuvligare.
Nu ska jag på möte!
Glada Hälsningar
Banar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *