De kan aldrig krossa oss…

Jag tror inte att jag riktigt förstått vad som hänt. Jag var i luften när det skedde, på väg ner till Malmö. 

Det första för mig gällde att läsa all info som pumpades ut med en viss källkritik. Paniken kom inte snabbt som jag förväntade mig utan tvärtom väldigt sakta. Undrar vad det beror på? 

Först efter 15 minuter ringer jag min man som sedan ringer dagis (som brukar åka in till stan för parker eller biblotek). 

Kl är nu 22 och jag hörde statsministern prata om ett enat Sverige. Ett Sverige som värnar demokrati och som står upp för varandra. Social medier strömmar av människor som hjälper varandra. (Fint, bra!) Känner en tomhet efter familjens kramar och pussar en kväll som denna. 

Jag är i Malmö tillsammans med min kollega Abir Alsahlani. Vi är här för att stötta, utbilda och effektivisera framtidens politiker. Det slår mig! Det jag gör här är exakt allt som terrorister hatar. Vi gör demokratin tillgänglig. Vi gör världen mer global mer öppen. Det är allt som Centerpartiet står för. Men samma dag som hatet har  dödat ett antal människor så har vi skapat fler ledare i demokratin. Det är vår allas plikt. 

Jag sörjer för familjerna som missat kära i tragedi det är en sorgens dag för hela nationen. 

Skriven i affekt.  

Banar Sabet 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *