#forumdebatt om integration

C8qScctXcAAPR6V.jpg-large

Idag på #forumdebatt skulle vi prata om den lilla frågan integration. Jag försökte som vanligt nyansera en infekterad debatt. Panelen bestod av Lisa Pelling, Mustafa Panshiri och Tino Sanandaji.

Mitt viktigare budskap att den som säljer enkla lösningar på detta komplexa med integration säljer en lögn. Som en i publiken sa. ”Vad är ens integration? ”När är man integrerad?” till mig efteråt fick svaret som jag hoppas var tydligt från mitt håll.

”Vi är integrerade när Vi:et består mer än den normativa svensken idag. Det är när vi som är minoriteter i landet får ett erkännade för att få vara just en SVENSK minoritet. Vi måste acceptera det nya sverige och byta ut det gamla folkhemsmodellen. Den gäller inte mer.”

Om ni tycker att dessa åsikter är klokheter så kan jag bara ge all credd till Abir Alsahlani som pratar just om detta i det partipolitiska engamang hon har för Centerpartiet.

Också kul att jag fick använda titeln Ordförande för Stockholms Centerkvinnor för första gången officiellt. Tack för det förtroendet! Och extra fint är det när det sitter Centerkvinnor i publiken. Tack Eva Von Wernstedt för pepp!

Nu tar ja kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *