Separatism och Nöjesguiden

Med anledning av Nöjesguiden artikeln om separatism. Jag är för separisiska rum ju mer exkluderande de är ju bättre 😉 dvs sakfrågor som diskuteras i egna rum är och har alltid varit ett av de viktigaste verktygen för förändring. 

Det jag dock resonerar om är de som finns på nätet och som periodvis kan domineras av ”nyfrälsta” antirasister eller feminister som totalt saknar förståelse för att alla inte är lika pålästa använder rätt ord eller ens förstår analyserna. I första citatet står det att jag inte längre är med men detta gäller alltså att jag slutat vara admin för all min fritid gick ut på att hantera konflikter på sociala medier. 

Exemplen jag nämner är verkliga exempel som jag tyckt varit mest problematiska under mina tre år som admin i ett stor fb grupp med tillhörande förening. De handlar ofta om att någon med samma hudfärg, kön, läggning osv inte ser sin omvärld på samma sätt som någon som tagit sig tiden eller har privilieger att läsa alla akademiska texter eller helt enkelt inte håller med. Min kritik handlar inte om att anpassa sig till majoriteten utan snarare att vara inkluderande för fler som behöver dessa separatistiska rum lika mycket. Ett perspektiv som jag ville lyfta. Tror inte det blev så tydligt och det har jag lärt mig inför bästa gång. 

Här kan ni läsa själva artikeln 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *