Ur aska i elden – feministisk stadsplanering

Dags för en ny era av feministisk stadsplanering det blev inte som jag tänkte, försökte vara kittet som höll ihop projektet och lösa ett problem, men nya skapades.

Det är lite ledsamt att skriva detta inlägg och dessutom låta det bli ett av de första inläggen av utmaningen som jag valt att anta. (Den om att skriva 100 blogginlägg på 100 dagar.)

IMG_3708Foto togs: 2014-29-02 Utanför riksdagen. Mitt mål med feministisk stadsplanering har alltid varit att placera kvinnor i centrum för den offentliga miljön. Både i den offentliga processen som kallas demokrati men också för den faktiska fysiska miljön.

Igår fick jag ett tråkigt besked att Svenska bostäder som jag initierat projektet med i Husby väljer att gå vidare själv utan min (eller någon annans) medverkan. Jag har ägnat 1 år av min fritid till detta och hade ambitionen att inför höstens Husby festival tillsammans med Svenska Bostäder lansera den del som jag varit med och processat. Det vill säga den om principer av ett arbete med feminists stadsplanering.

Men en stängd dörr leder vill till att ett annat öppnas eller så.
Därför har jag valt att gå vidare med de principer jag hade tänkt ta fram på egen hand.
Det hade ju varit skönt att efter ett år äntligen få arbete med det i form av konsult men esh, en eldsjäl är en eldsjäl är en eldsjäl. Det har väl inte stoppat någon förut. Tillsammans med Streetgäris startade vi detta och samlade ihop den första gäng av kvinnor som engagerade sig i frågan och tillsammans med StreetGäris ska vi avsluta.

Välkommen till bloggutmaningen och mina egna nya utmaningar.
Banar Sabet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *